Snacka om ketchupeffekt… Först händer ingen ting….. åsså händer allting… Förra helgen åkte jag och matte upp till Östersund och hälsade på. Det var… MYCKET SNÖ!!! Jag fick bl a träffa de små “räcersystrarna” eller som matte kallar dem “rosenknopparna”. Både matte och kennelmamma tyckte att jag var sååå duktig med småtjejerna. Visst var jag nyfiken… Men man måste ju visa att man är cool smiley.

Jag fick oxå träffa syrran Nu Ni , morsan och Chili… en konstig liten prick som luktade väldigt gott…. Löp nånting sa matte… smiley

Vi åkte ut i skogen och vi fick springa lösa… springa och springa… Jag har då aldrig sett en sån fart… Morsan och Nu Ni for runt som 2 popcorn och jag blev mest stående som en fågelholk och försökte ge mig in i deras framfart… med varierande resultat smiley.

Vi var även till klubben och tränade litet ett par gånger. Matte tog med mig till en människa som jagade mig med en otäck lång pinne och skulle enligt matte vara helt ofarlig. Men jag var skeptisk… Det visade sig att pinnen faktiskt inte var farlig och resultatet av detta blev att matte sa att jag var “en liten hane” och att det var jättebra…. 61cm tycker jag är alldeles lagom!

I veckan som gått har vi tränat lydnad som aldrig förr. Jag vet inte om matte har fått nån sjukdom av nåt slag eftersom hon är så himla aktiv. Hon har även fått nån ide’ om att sätta en grej på nosen som jag måste tränas att ha på mig…. Det var väl inga problem eftersom hon hade smetat jättegod mjukost på insidan så det var bara att smaska i sig…

Det hela kulminerade i helgen då vi for till Rättvik och tränade i en jättestor körhall för hästar. Matte tyckte att jag bl a skulle få mer fart och bli startsnabb…. Så hejåhå, vad jag fick springa… efter kongar och så. För att sen helt plötsligt vara koncentrerad och gå “fot”. Ingen match smiley!

Sen stötte vi på den där människan med pinnen (från Östersund). Men den här gången hade hon ingen pinne utan började stöka med mina ben och trodde väl i sin enfald att jag skulle vara med på noterna. Men hon fick jobba för det smiley.

Och så här blev resultatet….

I går tränade vi sök. Först var vi i en stor loge vid ridskolan. Det var kul men svårt för det luktade allt möjligt och det var mycket grejer där. En figg hade klättrat upp en bit så jag provade att hoppa upp till henne… Det var tydligen inte meningen utan jag skulle vara kvar nedanför och markera (skälla). Men då kunde de väl ha berättat det då smiley. Sen for vi ut i skogen och DET var JOBBIGT!! Men trots att jag fick gå 7 skick så var jag inte så himla trött efteråt utan orkade fara runt och leka tills matte resolut satte mig i bilen. Matte funderade över om morsan och syrran hade smittat mig när vi var i Östersund… Fattar inte vad hon menar… popcorn… eller…

Nej, nu får det räcka för den här gången. Men hörni…. Det är snart läger!!!!smiley

Ha det bäst!